TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Polévka z pečených paprik s bylinkovými krutony Wasa

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, bazalka, petrželka

Energetická hodnota celkem: 2187 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 76, SAFA (g): 4, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 547 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Troubu rozpálíme na 200 °C, papriky omyjeme a vcelku položíme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme za občasného obracení, až se na paprice udělají hnědé puchýře. Papriky dáme do misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme chvíli zapařit. Poté očistíme slupku, vyjmeme zrníčka a nakrájíme na proužky. Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci oleje a orestujeme cibuli a česnek pokrájené na drobno. Přidáme rajčata, proužky paprik, bobkový list, zalijeme vývarem a cca 30 min vaříme na mírném plameni zakryté pokličkou. Na závěr vyjmeme lístky koření a polévku rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Knäckebrot Wasa nakrájíme nebo nalámeme na malé kousky, o velikosti cca 1 cm, promícháme se strouhaným parmezánem a na drobno nasekanými bylinkami (např. bazalka, petrželka) a necháme péct cca 5-10 min v rozpálené troubě na 180 °C, dokud se sýr nerozpustí. Polévku podáváme s Wasa krutony.

Fotografie

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 06. 2019 07:32
Dobrá inspirace. Papriky jsem ještě nikdy v troubě nepekla.
03. 06. 2019 16:27
Zajímavé , vyzkouším ještě jsem polévku z pečených paprik nedělala. A ty krutonky vypadají dobře
03. 06. 2019 13:11
Ty krutonky mohou být zajímavé i do jiných druhů polévek. Rozhodně vyzkouším.
03. 06. 2019 10:58
Podobně připravuji omáčku, ale nikdy mě nenapadlo to více naředit na polévku. Zkusím. A za inspiraci s Knäckebrotem Wasa jako krutony do polévky děkuji.
03. 06. 2019 09:32
zajímavý recept... papriky jsem nikdy ještě nezkoušela péct v troubě
03. 06. 2019 06:43
že tato polévka může chutnat zajímavě :-).

Naši partneři